Artikel

Waar hebben katten snorharen voor?


Studentenflat, Connect yak, elke andere Panier heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken. Geen beeld van een kat kan zonder uitstekende oren en zelfs meer uitstekende snorren. Smalle katten zijn niet alleen prachtige decoraties van deze trotse dieren, maar ze zijn afhankelijk van dagelijks gebruik. Waarom de snor van een kat en wat is hun belangrijkste functie?

 

Waarom precies snorharen?

 

De snorharen van katten worden ook vaak snorharen of sinushaar genoemd. De voornaam is te wijten aan het feit dat sommige katten ook prominente haren op hun voorpoten hebben, en zoals u weet, is dit niet de typische plaats waar de snor zich bevindt. Het meest zichtbare haar steekt echter uit rond de neus, op de bovenlip en wangen, aan beide zijden van de mond.

Gemiddeld heeft de kat vierentwintig snorharen, 12 aan elke kant, die gelijkmatig in vier rijen zijn geplaatst, vandaar hun verschillende lengte. De snorharen zijn extreem duurzaam en vergezellen de kat van nature zijn hele leven. Het komt zelden voor dat de snorharen uitvallen omdat hun bollen veel sterker zijn dan de haarbollen. Natuurlijk zijn ze ook veel dikker en stijver dan lichaamshaar.

 

De snorharen van de kat, d.w.z. verlenging van de gezichtsfunctie

 

De snorharen van Cat hebben zeer belangrijke functies. Allereerst helpen ze de kat te bewegen, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Het zijn lange sensoren die de functie van het gezichtsvermogen aanvullen. Dankzij hen zijn katten dieren die gemakkelijk in het donker, op balustrades of op andere onzekere oppervlakken bewegen.

Vibris helpt ook bij het bepalen van de breedte van een bepaalde ruimte waardoor ze van plan zijn te knijpen. Zelden kun je een kat ontmoeten die, verward, een obstakel tegenkomt. De uitstekende snor, zeer gevoelig voor aanraking, waarschuwt de kat voor permanente elementen van de omgeving. Ze zijn ook buitengewoon nuttig tijdens de jacht, vooral bij katten met visusgebreken, evenals bij kleinere katten die in het veld leren.

 

De snor van de kat en het welzijn van het huisdier

 

Oriëntatie in het veld is de belangrijkste functie van de snor van de kat. Waar dienen deze karakteristieke puntige haren nog meer voor? Het blijkt dat de snorharen ook in verschillende richtingen bewegen, afhankelijk van het welzijn en de conditie van de kat. Tijdens ontspanning is de snor ook ontspannen en steekt deze in alle richtingen uit. Wanneer het moment van focus of bedreiging zich voordoet, wordt de snor strakker en hecht deze zich aan het lichaam. Door de snorharen van je kat te observeren, kun je erachter komen of hij ontspannen is of dat hij wordt beïnvloed door een stressfactor.
Het verplaatsen van de snorharen in verschillende richtingen is hun volgende functie, die handig is in contact met andere personen. Dit geldt voor zowel een man die moet leren de signalen van de kat te lezen als andere dieren, die dankzij hun aangeboren instinct de karakteristieke bewegingen van vertegenwoordigers van andere soorten begrijpen. Dankzij dit weten andere personen of dit het juiste moment is om de kat te benaderen, of zijn geduld niet mag misbruiken. Interessant is dat de onderzoekers ook bevestigen dat de snorharen van katten het buitengewone vermogen hebben om een ​​verscheidenheid aan omgevingsfactoren waar te nemen, waaronder aardbevingen en gewelddadige luchtbewegingen.

 

Waarom een katten snor? Voor een soepele werking elke dag!

 

De zeer belangrijke functie van kattenbakkebaarden betekent dat ze onder geen enkele omstandigheid kunnen worden afgesneden. In zekere zin betekent het een handicap bij een dier brengen, wat het moeilijk zal maken om het te oriënteren. Het kan echter gebeuren dat een of twee snorren uit de kat vallen. Gelukkig hebben ze de mogelijkheid om te regenereren, hoewel het meestal ongeveer 3 maanden duurt. Snorharen, zoals de klauwen of staart, zijn een onafscheidelijk element van een kat, die niet als zijn decoratie moet worden behandeld. Het verwijderen van snorren en het verwijderen van klauwen is absoluut een misleidend idee voor zowel uitgaande als volledig huiskatten.
Hoewel de snor van een kat op het eerste gezicht de indruk kan wekken dat hij niet absoluut noodzakelijk is voor een klein huisdier, blijken ze zeer belangrijke functies te vervullen bij kleine en volwassen personen. Het zijn aanraaksensoren, tonen emoties en vergemakkelijken contact met mensen en dieren. Dat is waarom je voor de snorharen van de kat moet zorgen en je bewust moet zijn van de rol die ze elke dag spelen in het leven van de kat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *