Voeding

Hoe communiceert de kat?


Mededeling

De kat heeft veel communicatiemiddelen tot zijn beschikking: feromonen zijn chemische stoffen die door veel dieren worden uitgezonden en die als boodschappers werken op individuen van dezelfde soort. Bij de kat worden deze feromonen geëmitteerd door klieren die zich bij de lippen van de lippen bevinden, op het voorhoofd, de schouders, aan de basis van de staart en onder de voorpoten. Ze worden gedetecteerd door het vomeronasale orgaan, gelegen in het paleis van de kat.

Door deze feromonen te deponeren door wrijving in hun omgeving, deponeert de kat op een manier zijn “visitekaartje”; deze feromonen spelen daarom een ​​belangrijke rol bij het markeren van het territorium, maar dienen ook als verzachtende signalen bij spanning of stress. Dus wanneer de kat op onze benen komt wrijven om ons te verwelkomen, is het niet zozeer om ons zijn genegenheid te tonen, maar eerder om zijn merk op ons te deponeren!

Klauwen worden niet alleen gebruikt om de klauwen van de kat aan te scherpen; ze zijn voornamelijk bedoeld om visueel en olfactorisch zijn territorium te markeren en worden meestal uitgevoerd op een verticale steun.

Urinemarkering maakt ook deel uit van de olfactorische communicatiemiddelen van de kat en wordt gebruikt voor het markeren van het territorium. Na visuele herkenning van de doellocatie plast de kat terwijl hij staat, met de staart rechtop. De markering bevindt zich ook soms in gehurkte positie, in dit geval wordt de urine niet bedekt omdat dit het geval is wanneer het eenvoudigweg om eliminatie gaat. Sommige niet-gesteriliseerde vrouwen gebruiken ook staande mannen als mannetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *