Medisch

Wanneer wordt de kat krols?


Het antwoord is meestal vindt de krolse periode één keer plaats in het voorjaar en één keer in het najaar.

Symptomen

Wat houdt het nou precies in, dat mijn kat krols is? Dat betekend dat de poes vruchtbaar is, en klaar is voor zwangerschap. Ze laat dit dan ook duidelijk weten aan alle katers in de buurt. Ze laat het namelijk duidelijk horen door hard te miauwen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, het gemiauw kan overgaan in hard janken. Een krolse poes is opvallend aanhankelijker dan normaal. Het is ook dan het beste om haar wat meer aandacht te geven dan normaal. Ze wrijft zich tegen meubels en muren aan en kan gaan rollen over de grond. Een nadeel is echter dat sommige poezen urine gaan sproeien. Dit doen ze zodat de katers weten dat er een beschikbare poes in de buurt is.

Wanneer?

Wanneer wordt mijn poes krols, en vooral voor hoelang is mijn poes krols? De poes kan voor het eerst krols worden met de leeftijd van ongeveer vier maanden. Maar dat is vrij zeldzaam. Meestal is het namelijk later, tussen de zesde en de twaalfde levensmaand. Een gezonde poes, met een geen afwijkende cyclus zal één keer per jaar krols worden. De krolsheid duurt meestal enkele weken aan één stuk door. In het voorjaar zijn sommige poesen om de 3 of 4 weken krols. Maar dit is lang niet bij allemaal. Dit ligt ook aan het soort kat.

Laat je poes steriliseren tegen krolsheid?

Als je poes laat steriliseren dan ben je ook van de krolsheid verlost. Hier kan een ingreep voor gedaan worden bij de dierenarts. Deze ingrepen zijn meestal ook wel verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *