Artikel, Medisch

Vlooien bij de kat


Iedereen wil graag dat hun kat gezond blijft. Stap 1 begint met het buiten de deur houden van parasieten. Op deze pagina vertellen we jullie wat meer over de parasieten zoals vlooien, teken en wormen en middeltjes wat jou kat preventief kunnen helpen!
Wat zijn die parasieten die op uw kat leven!

Een parasiet is een organisme dat alleen kan leven in of op een ander wezen genaamd gastheer. Ze veroorzaken vaak schade bij uw kat door het vermenigvuldigen van zichzelf en het gebruiken van voedingsstoffen van uw kat. Let op niet alleen u kat kan hier last van hebben maar ook mensen kunnen last hebben van parasieten.

Vlooien komen vaak voor bij katten en het vervelende van vlooien is dat zei niet alleen uw huisdier besmetten maar ook de omgeving. De vlooien bevinden zich in de hele omgeving waar uw kat loopt en slaapt. Vlooien eitjes vallen van uw kat af en ontwikkelen zich meestal na 14 dagen tot een larve.

Een vlo veroorzaakt jeuk door zijn speeksel en er is een gevaar dat bij gevoelige huisdieren allergische reactie kan ontstaan. De jeuk en de allergische reactie door de vlo resulteert in krabben, kaalheid, roodheid van de huid, schilfering en pukkeltjes. Een ernstige besmetting kan leiden tot bloedarmoede, al gebeurd dit alleen bij hele jonge katten. Als je huisdier veel krabt zou je met een vlooien kam kunnen controleren of hij vlooien heeft. Door te kammen zie je bij vlooien allemaal zwarte puntjes in de kam.

Vlooien kunnen behandeld worden met een spot-on behandeling, een pipet. Deze wordt leeg gedruppeld op de huid van de kat. Let op de dosering is afhankelijk van het gewicht van de kat. Per merk, en type product verschilt de manier van doseren en de frequentie daarvan. Lees goed de bijsluiter voor het gebruik van een product.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *