Artikel, Overig

Help! Mijn kat is vermist


Soms wil het nog weleens gebeuren dat een huisdier vermist raakt. Katten en honden komen meestal wel weer weer opdagen (soms weken later), maar bij vogels en konijnen is de kans minder groot omdat deze dieren minder vaak of nauwelijks buiten komen. Deze dieren verdwalen dus veel sneller dan honden en katten.

Vaak is een huisdier nieuwsgierig en glippen ze ergens naartoe zonder dat je het door hebt. Dit kan naar de kelder, zolder, garage, tuin of straat zijn. Zonder dat de mensen het door hebben sluiten ze de deur dicht terwijl hun huisdier dan opgesloten of buitengesloten is. Kijk daarom ook altijd eerst goed in je eigen huis rond wanneer jouw huisdier verdwenen is en ga daarna pas de straat op. Honden en katten weten meestal wel de weg terug naar huis en neuzen vaak rond in de omgeving.

Wat te doen bij vermissing?

Neem tijdens het zoeken altijd een zakje met voer mee en blijf het huisdier roepen. Huisdieren hebben een goed oor voor zakjes waar het voer in rammelt. Gebruik dat geluid daarom ook vaak genoeg om jouw huisdier naar je toe te lokken. Het zou ook zomaar kunnen dat het beestje naar de buren gegaan is. Vraag daarom ook even aan alle buren of zij in de schuur of garage kunnen kijken.

Mocht je jouw huisdier nog niet gevonden hebben binnen 24 uur, hang dan foto’s op in de omgeving en plaats daarbij zijn naam en jouw telefoonnummer. Meld jouw huisdier ook op als vermist bij een meldpunt voor vermiste dieren. Mensen die een huisdier vinden, kunnen hun vondst hier ook melden. Wanneer jouw huisdier een chip heeft, kunnen ze bij de dierenambulance makkelijk erachter komen of jouw huisdier al gevonden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *